Бриз® e хранителна добавка, повлияваща ДХП (Доброкачествена хиперплазия на простатата)
Бриз® е хранителна добавка на базата на основна съставка SC012, която е уникално биохимично съединение, получено от екстракт от соя.

Диетите, богати на фитоестрогени, особено соеви продукти, са свързани с по-нисък риск от ДХП, рак на простатата и са показали химиопрофилактичните си свойства.

Механизмът на действие на Бриз® е насочен към няколко пътища, които са в основата на ДХП:

От една страна Бриз® действа като агонист. Той се свързва с естрогенните рецептори (ER), като действа по различен начин на ERβ и ERα. Бриз® проявява активност на агонист, като взаимодейства с ERβ, който е важен модулатор на растежа на простатата. Свързвайки се с него, Бриз® регулира андрогенните рецептори (AR) и растежа на простатата.

В същото време, Бриз® проявява активност на антагонист, като се свързва с ERα и го блокира, ограничавайки стимулиращото му действие и по този начин намалява растежа на простатата.

От друга страна Бриз® се свързва с андрогенните рецептори (AR), като блокира способността на дихидротестостерон (DHT) да се свързва с AR (антагонистичен ефект) и да посредничи за растежа на простатата.

Бриз® осигурява напълно нов подход за овладяването на ДХП.

Бриз - опаковка

Бриз® Проучване

В три държави – Великобритания, Норвегия и Израел е проведено мултинационално, отворено, етикетирано проучване, проследяващо ефикасността на Бриз®. Проучването включва 178 мъже с долна възрастова граница 50 години, като цяло в добро здраве , със симптоми на умерена до тежка форма на доброкачествена хиперплазия на простатата. Мъжете били помолени да попълнят въпросник, обобщаващ симптомите на ДХП (International Prostate Symptom Score-IPSS) в началото и по време на изпитването в седмиците 4, 8 и 12 от лечението.


РЕЗУЛТАТИ:
- 0 до 7 – Леко изразена симптоматика
- 8 до 19 – Умерено изразена симптоматика
- 20 до 35 – Тежко изразена симптоматика


Комбинираният ефект на различните активности намалява натиска върху пикочния канал, облекчава потока на урината и намалява размера на простатата. Значителен благоприятен ефект на Бриз® за облекчаване на досадните симптоми може да се усети в рамките на първия месец от терапията. При продължителен прием ефектът се засилва. Подобрението се изразява в намаляване броя на събужданията за уриниране през нощта и в по-голяма лекота на уриниране. При употреба в рамките на 90 дни размерът на простатата значително намалява.

Безопасност по отношение на рака на простататаС цел да се гарантира безопасността на Бриз® и по отношение на евентуалното му въздействие върху рака на простатата, модел на пре-клинична тъканна култура показва, че Бриз® потиска растежа на клетките на рак на простатата и по този начин свежда до минимум създаването на потенциален рисков фактор в случай на развитие на рак на простатата.

© Vedra International 2018